Pijn vrij door het beoefenen van Tai Chi

Hoe Tai Chi mijn leven veranderde

Na ruim tien jaar 24/7 door een auto-ongeluk last van pijn in mijn hoofd, nek, schouders en onderrug te hebben gehad en fysiotherapeuten en Chiropractor geen uitkomst konden bieden, kwam ik bij toeval in aanraking met Tai Chi en Qigong. Slechts een uur Tai Chi en Qigong was genoeg om mij geheel van mijn pijn af te helpen. De daarop volgende week was ik wederom van de pijn, die vrijwel geheel mijn dagelijks leven beheerste, af. Ik besprak dit met mijn Tai Chi lerares en zij adviseerde mij om Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren om zo de fijne kneepjes van deze bijzondere Chinese bewegingsvormen nog beter te leren beheersen. Tai Chi en Qigong zijn onderdeel van deze opleiding evenals Oosterse massage, meditatie, acupressuur en voeding volgens de 5 elementen. Sindsdien beoefen ik dagelijks Tai Chi en ben helemaal pijnvrij. Momenteel volg ik een opleiding Kung Fu, ben weer aan het hardlopen, heb mijn basis lerarendiploma zelfverdediging (Pangamot) behaald en geef zelfverdedigingslessen aan meisjes en vrouwen. Wat 10 jaar geleden vrijwel ondenkbaar zou zijn geweest is nu werkelijkheid.

 

Rust in Beweging

Een van mijn studenten raakte de essentie van Tai Chi en Qigong toen ze mij liet weten dat Tai Chi en Qigong haar lichaam en geest tot rust brengen. Door de herhalende bewegingen voelt ze de rust in haar lichaam terugkomen. In deze tijd is het heel belangrijk om goed in balans te zijn, de Tai Chi en Qigong oefeningen helpen haar daar perfect bij.

 

Yang Tai Chi

Traditionele Tai Chi is een van de oudste bewegingsvormen die er is. Het is voortgekomen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en was het vroeger vooral een vechtsport, die snel werd uitgevoerd, tegenwoordig is het meer een meditatieve bewegingsvorm die heel langzaam, meditatief wordt uitgevoerd. Tai Chi wordt ook wel het Chinese Yoga genoemd. We behandelen diverse vormen waaronder de meestgebruikte vorm de zogenaamde Pekingvorm.

Yang wapenvormen

We behandelen de Yang zwaardvorm en de korte stokvorm.


Loop binnen en doe mee met een gratis kennismakingsles.

Waar wordt dit gegeven

Traditionele Tai Chi:

Dinsdagochtend vanaf 09.00-10.00 uur

Traditionele Tai Chi:

Woensdagavond vanaf 18.45-19.45 uur


Kom langs en doe mee met een gratis kennismakingsles.