Chinese Tuina = Westerse Osteopathie, Chiropractie, Fysiotherapie en sportmassage in één

De oorsprong van Tuina massage ligt in de grijze oudheid. De uitvinder/bedenker was de legendarische Hwang-ti, de Gele Keizer. Hij was degene die de Traditionele Chinese Geneeskunde uitvond (TCG).

 

Nei Jing, het klassieke boek over de inwendige geneeskunst van de Gele Keizer besteedt veel hoofdstukken aan de Tuina massage. Tuina (“Tui" betekent “duw", “na" betekent “greep”) en is al meer dan 4000 jaar oud en wordt nog steeds in veel ziekenhuizen in China als behandeling aangewend. Pas sinds kort begint deze therapie meer en meer door te dringen in het westen.

 

Tuina massage wordt in China toegepast bij klachten waarvoor bij ons in het westen osteopathie, chiropractie, fysiotherapie en sportmassage wordt gebruikt. Tuina is echter veel effectiever omdat het niet alleen inwerkt op spieren en gewrichten, maar ook een dieper niveau bereikt, doordat het de stroming van vitale levensenergie (de Qi) in het lichaam beïnvloedt. Op deze manier werkt Tuina holistisch. Het doel is een evenwichtige qi-stroom door het lichaam, geest en ziel te creëren. want wanneer de Qi vrij door de banen in het netwerk (het Jing Luo) kan stromen, dan is de mens in balans en één met de natuur.


Book an appointment with Tom Rademakers van Zenmotion using Setmore

QR-code

Nieuwsbrief


Contact:

06-39443720

info@zenmotion.nl

Praktijkadres:

Rembrandtlaan 30

4907NN Oosterhout

KvK Breda: 66052092

BTW nummer: NL089853611B02

Zenmotion

Acupunctuur - Qigong - Massage - Voeding

Registratie:

         CAT: CL3708-09-06-20