TuiNa Massage


TuiNa Massage

TuiNa

 

 

TuiNa massage wordt in China toegepast bij klachten waarvoor men hier in het westen osteopathie, chiropractie, fysiotherapie en sportmassage gebruikt. TuiNa is echter effectiever omdat het niet alleen inwerkt op spieren en gewrichten, maar ook een dieper niveau breikt, doordat het de stroming van vitale levensenergie (de Qi) in het lichaam beïnvloedt. Op deze manier werkt TuiNa holistisch. Het doel is een evenwichtige Qi-stroom door lichaam, geest en ziel te creëren. Want wanneer de Qi vrij door de banen in het netwerk (het Jing Luo) kan stromen, dan is de mens in balans en een met de natuur.

Nek-, rug- en schoudermassage

Elke dag zorgen voor je gezin, je werk je relaties en sociale contacten. Dat vraagt om veel energie en kan letterlijk op je nek gaan zitten in de vorm van hoofd-, schouder- en nekpijn. De Chinese TuiNa Zen massagetechniek kan rust brengen en de pijn weghalen, door deze opgekropte energieen te harmoniseren, de yinne en de yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en bloed te bevorderen. Met TuiNa op een deskundige manier toegepast, kunnen vele ziektes worden genezen.

Cupping

 

Bij deze massagevorm worden cups gebruikt die op het lichaam worden geplaatst. De cups worden vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsvloeistoffen te beïnvloeden voor het verhelpen van pijn en het optimaliseren van de gezondheid.

Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn (bloeduitstorting). Dit is een normaal verschijnsel dat na enkele dagen 3 tot 4 zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen, zal er verbetering in de symptomen optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg een complete ontspanning. De krachtige en diepgaande werking van cupping stimuleert de afvoer van verstorende energieën, gifstoffen en afvalstoffen. Ook werkt de massage in op verklevingen van bindweefsel en is geschikt bij pijnlijke spieren, rug-, nek-  en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, longaandoeningen, hoest, chronische verkoudheid, griep en hoofdpijnen. 

Probeer na een behandeling geen zware kost tot je te nemen, maar houdt het bij een lekkere vegetarische salade. Bedenk dat na een behandeling de poriën openstaan en dat je dus sneller vatbaar bent voor koude en hitte.