meditatie

Tai Chi en Qigong leren zonder meditatie is als leren zwemmen zonder water. Bij zenmotion hebben we drie methoden van mediteren. De zittende, de staande en de loopmeditatie. Wat ze gemeen hebben is dat ze de hersenen kalmeren en de Chi laten stromen.

 

Wat is mediteren?

Meditatie is een methode waar we op kunnen terugvallen wanneer we ons dreigen te verliezen in de waan van alle dag. Mediteren kan door iedereen worden gedaan en iedereen kan het leren. Door onze drukke geest rust te gunnen en onze gedachten en emoties te kalmeren transformeren we onze geest om innerlijke rust te vinden.

 

Meditatie inpassen in het dagelijkse leven.

Het beste is om zodra je wakker wordt te beginnen met meditatie. Lukt dit niet, niet getreurd want meditatie kan je altijd beoefenen. Beoefen meditatie thuis, op het werk of in de natuur en het liefst dagelijks. 

Doe in het begin korte sessies en kom niet te snel uit een meditatie maar gun jezelf een paar minuten om de rust van de oefening in je leven te laten doordringen.

 

Meditatie is een investering in jezelf. Je kunt na een aantal weken, misschien al eerder de volgende veranderingen waarnemen.

- je vermindert stress, angst en spanning

- je kunt je beter concentreren en focussen

- je bent meer ontspannen

- je groeit mentaal

- het zelfvertrouwen neemt toe

- angsten verminderen

- je bent meer in balans

- je voelt je vitaler

- meer rust in je hoofd

 

 

meditatie en visualisatie oefeningen:

 

 

- Vlammeditatie

- Telmeditatie

- Eetmeditatie

- De zes helende klanken

- Afstellen van de drie Dantians

- Bone Marrow Cleansing

- Rijstpapierloop

 

Meditatie is een integraal onderdeel van de lessen Tai Chi en Qigong.