Bianca Molle genezen van Parkinson d.m.v. Qigong! Lees hieronder haar verhaal!

Vertaling:

 

Wat was je situatie?

“De toestand was: de ziekte van Parkinson. Ik hield van mijn baan, had een geliefde loopbaan als lerares op een middelbare school. Dat werd steeds moeilijker. Alhoewel ik een ervaren lerares was, hield van wat ik deed, en uitblonk in een heleboel aspecten, werden sommige dingen moeilijker in plaats van makkelijker. Ik had er op dat moment veel moeite mee om dit zelfs aan mezelf toe te geven.

Maar ik had moeite met focussen, zodat – voor mijn diagnose van parkinson – men mij zelfs Ritalin had gegeven om te zien of ik ADD (Attention Deficit Disorder) had.”

Wat voor medicijnen gebruikte je?

“Ik nam het dopamine. Sinemet 25/100 drie maal per dag, en Requip XL één maal daags. Ze werkten niet meer zo goed als een paar maanden eerder.”

Wat waren je symptomen?

“Ik had tremor.

Ik had een beetje moeite af en toe met mijn rechter been. Als ik dacht dat ik mijn voet had opgetild, had ik dat in werkelijkheid niet gedaan. Hij schraapte dan over de vloer en maakte het lopen moeilijk.

Had wat evenwichtsproblemen. Ik had ook een heleboel vermoeidheid, en een heleboel pijn. En vreselijke, al jaren voor mijn diagnose, vreselijke constipatie – dagelijks.

En ik had ook moeite ’s avonds met slikken. Ik had allergieën en postnasale drip (slijmen van neus naar keel): ontwaken in het midden van de nacht terwijl ik niet kon slikken – dat was uiterst beangstigend.

Ook was mijn handschrift kleiner en verkrampt geworden, zodat mijn leerlingen mijn redactionele commentaren op hun scripties niet meer konden lezen.”

Waarom ging je Qigong proberen?

“Ik probeerde Qigong omdat ik parkinson had, en onderzocht wat ik kon doen om mezelf te helpen.

Ik ontdekte dat allerlei soorten beweging goed zijn voor parkinson, maar dat Qigong inderdaad het beste was.

Dus toen moest ik uitzoeken wat het was, en het vinden.”

Waaruit bestaat je dagelijkse Qigong beoefening?

“Mijn beoefening van Qigong is nu anders dan iets meer dan 3 jaar geleden toen ik ermee begon, en Parkinson had, en medicijnen gebruikte. Toen oefende ik 3 uur per dag, niet per sé allemaal aaneengesloten. Het was een combinatie van de lichamelijke en klankheling oefeningen.

Nu beoefen ik het nog steeds, en ik probeer om dat tenminste 2 uur per dag te doen. Maar nu heeft mijn lichaam ook de conditie om taai genoeg te zijn voor echt “grote meiden fitness”. Dus ik doe dat.

En ik doe veel informele beoefening, omdat ik cliënten heb met wie ik skype. Die laat ik het zien, hen demonstreer ik het. Ik doe gewoon de hele tijd veel Qigong in mijn leven.”

Hoe ben je weer begonnen met werken?

“Vier jaar geleden dacht ik dat mijn leven aan het krimpen was en ik verschrompelde in een hoekje.

Sinds mijn genezing raakten mensen die erover hoorden, geïnteresseerd. Gewoon organisch groeide er een onderneming uit. Ik heb een website, ik heb cliënten met wie ik skype, ik schrijf een blog. Allemaal over het genezen van de ziekte van Parkinson door Qigong.”

Hoe voel je je nu?

“Ik voel me élke dag beter. Lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel. Sterker. Alsof ik in mijn leven stap – en ik ben er geen slachtoffer van.”

En hoe zit het met je parkinson?

“De ziekte van Parkinson is niet langer detecteerbaar (waarneembaar). De afdeling Neurologie stuurde me 2 maanden geleden weg. 2 Jaar geleden verklaarden ze me symptoom-vrij. Ik ben meer dan 3 jaar medicijn-vrij. En de hele tijd lichamelijk verbeterend. Nog steeds sterker wordend.”

 

 

Wat is Qigong?

Qigong is een van de therapievormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), ook aangeduid met TCM wat Traditional Chinese Medicine betekent. De Qi in Qigong staat voor levensenergie en gong betekent zoveel als "de kunst, of vaardigheid". Qigong kan dus worden vertaalt als het beheersen van en werken met levensenergie.

 

Waarom zouden we Qigong willen beoefenen?

Door specifieke bewegingspatronen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken brengt Qigong lichaam en geest in evenwicht. Dit heeft een zeer positieve werking op de gezondheid, zowel preventief als curatief. Qigong heeft ook een grote therapeutische waarde: zo versterkt Qigong de werking van de organen en verbetert het het bewegen van Qi en Bloed. Een van de belangrijkste aspecten van Qigong voor de ontwikkeling van de beoefenaar is dat het een scherp bewustzijn ontwikkelt met betrekking tot het eigen fysieke, mentale en spirituele functioneren.

 

Medische Qigong

Parkinsonpatienten 

Volgens de Chinese Geneeskunde is Parkinson een Yin dificientie in de lever en nieren. Een uniek programma van eenvoudige Qigong en Taiji-oefeningen voor Parkinsonpatiënten kan er voor zorgen dat deze patiënten baat hebben bij de gunstige effecten van Qigong zoals rust, focus, beter slapen, positiever in het leven staan. Het programma wordt in de USA in ziekenhuizen, bejaardentehuizen en door de Nationale Parkinson Organisatie gebruikt. Neem contact op voor meer informatie.

 

Beter horen en zien door Qigong 

De Chinese geneeskunde ziet oog- en oorproblemen meestal als het gevolg van een verstoord evenwicht in bepaalde orgaan meridianen zoals bijvoorbeeld de drievoudige verwarmer- en galblaasmeridiaan. Door middel van zelfmassage voor de zintuigen en Qigong oefeningen voor nek en schouders, oefeningen tegen hardhorendheid, oorsuizingen (tinnitus), oorontstekingen, verhoogde oogbinnendruk, grauwe staar, bijziendheid en ouderdomsverziendheid kan men deze stagnaties in de orgaanmeridianen helpen verminderen en het gezicht- en gehoorvermogen op peil houden.

 

Reumatische aandoeningen 

Gewrichtsaandoeningen vormen een van de belangrijkste oorzaken van handicaps en invaliditeit. Doormiddel van een op Qigong en Taiji ontwikkeld programma kan de kracht terugkeren, de bewegelijkheid toenemen en de pijn afnemen.

 

Qigong voor de rug (Rugklachten)

De rug is een gebied waar veel klachten zich in onze westerse samenleving kunnen ontwikkelen. Van scheefstand tot spit, hernia of vage zeurende pijn. oorzaken als stress en angst, verkeerde houding, slaapgebrek komen veelvuldig voor. Als we vanuit de Oosterse visie kijken, zijn rugklachten veelal verwant aan een disbalans in de Waterenergie, nieren en blaasmeridiaan. Zij controleren de onderrug en het bekken. Zenmotion heeft oefeningen die zijn gericht op een soepele wervelkolom, krachtige rugspieren en een bewuste aanwezigheid in het bekken.

 

Qigong voor senioren

 De spiermassa wordt minder en de spieren verliezen kracht. De lichaamshouding verandert: men zakt in, wordt krommer, ook de vingers komen dichter bij elkaar.

Voordelen van Qigong bij ouderen (senioren)

 • geeft energie
 • men wordt er rustiger van en het ontspant
 • men krijgt meer zelfvertrouwen
 • men is beter in evenwicht
 • heel het zenuwstelsel wordt geactiveerd
 • verbetert de bloedcirculatie
 • je hoort ergens bij

Bij dagelijks oefenen heeft Qigong een aantal bijzondere effecten

 • de gewrichten worden soepeler
 • de houding wordt meer ontspannen
 • de ademhaling, bloedcirculatie en spijsvertering verbeteren
 • het immuunsysteem wordt sterker
 • men komt meer in balans en het risico op vallen wordt kleiner