Tom is een goed en prettig instructeur.

Danielle

 

Na een paar jaar Tai Chi vrij te zijn geweest, weer begonnen. Met een heel positief effect. Sinds ik weer op les ben gegaan gebruik ik delen van de oefeningen dagelijks. Hierdoor voel ik me veel relaxer, sterker, betere concentratie en zelfs wat gewichtsverlies. Zelfs in de file gebruik ik de schouder oefeningen en de hoofdbewegingen en kom fit thuis na een lange dag. Een echte aanrader.

Ella

 

Zo'n 12 jaar geleden is bij mij spierreuma (Fibromyalgie) geconstateerd. Vanaf die tijd ben ik bezig er voor te zorgen dat mijn lichaam zoveel mogelijk zelfcorrigerend werkt, d.w.z. geen medicatie, veel bewegen en vooral alles wat je vanwege je spierreuma voelt te accepteren en er in te berusten en op zoek te gaan naar manieren om ontspanning in je lichaam te krijgen. In 2011 ontdekte ik de Chinese krijgskunst Taichi, daar worden de oefeningen heel beheerst, rustig en mooi uitgevoerd. Zonder hoge inspanningen worden al mijn spieren opgerekt en langzaam getraind. Sinds twee jaar beoefen ik deze sport bij Tom Rademakers in het Dorpshuis in Drimmelen en deze lessen bevallen mij uitstekend, ik kijk er elke week weer naar uit; 1 uurtje zonder iets alleen maar met je geest en lichaam bezig zijn. Door de ontspanning die ik tijdens de lessen opbouw kan ik weer een week makkelijke doorkomen. In de 5 jaren dat ik Taichi en Qigong beoefen gaat het steeds beter met mij. De spierspanning gaat niet weg, maar kun je wel beter opvangen en mee omgaan door de oefeningen in de praktijk te brengen. Zelf vind ik dat ik veel rustiger ben geworden en heb geleerd mijn spanning te beheersen en dit alles dankzij de Taichilessen. Tom brengt de lessen in een leuke en heel ontspannen sfeer, kan ook niet anders want Tom staat de hele les met een lach op zijn gezicht. Bedankt voor je lessen Tom.

Rob

 

Mijn ervaring met Tai Chi/Qigong is dat het rust in geest en lichaam brengt. Door de herhalende bewegingen voel ik de stress wegzakken en de rust in mijn lichaam terugkomen. In deze tijd is het heel belangrijk om goed in balans te zijn, de oefeningen helpen me daar perfect bij. Ik ben fan en zal hier nog lang mee door gaan, met dank aan onze leraar Tom Rademakers.

Renske