Pijn

Onderzoek wijst uit dat acupunctuur zeer effectief kan zijn bij pijnbestrijding in onder andere de rug, de nek, de schouders en het hoofd. Pijn fungeert als natuurlijk waarschuwingssignaal van het lichaam naar de hersenen en heeft dus wel degelijk een functie. Echter loopt vrijwel niemand vrijwillig rond met pijn en dus zetten wij acupunctuur in om pijnklachten te behandelen. Lees verder om te kijken wat pijnbestrijding door middel van acupunctuur voor uw klachten kan betekenen.

Westerse acupunctuur om pijn te bestrijden

Naast de Traditionele Chinese Geneeskunde is ook de Westerse acupunctuur zeer effectief bij het bestrijden van pijn. Deze vorm van acupunctuur stimuleert de aanmaak van lichaamseigen stoffen en verhoogt neurotransmitters als endorfine. Deze stimuleren het zelfhelend vermogen van het lichaam en werken als pijnstillers en ontstekingsremmers.

 

Acupunctuur tegen rugpijn.

Rugpijn ontstaat vanuit het zenuwstelsel en is dan ook goed te behandelen met acupunctuur. In de acupunctuur gaan we uit van energieblokkades in bepaalde delen in het lichaam welke door behandeling met acupunctuur weer kunnen ontspannen en doorstromen. Hierdoor kunnen afvalstoffen weer goed worden afgevoerd en wordt de pijn minder.  

 

Acupunctuur tegen nekpijn

Net als rugpijn is nekpijn vaak het gevolg van een verkeerde houding of een verkeerde (vaak plotselinge) beweging. Hierdoor ontstaat spanning in het lichaam die weer zorgt voor blokkades van energiestromingen. De nekspieren zijn zeer gevoelig en zorgen bij te veel spanning voor een grote druk in de nekwervels. Zowel acute nekpijn als chronische nekpijn als nekpijn als gevolg van een whiplash kan bestreden worden met acupunctuur.