Acupunctuur

Een acupunctuurbehandeling bestaat uit het plaatsen van een aantal naaldjes op verschillende plaatsen in het lichaam. Meestal is dit op hand tot aan de elleboog en op de voet tot en met de knie.

 

Er wordt alleen met steriele wegwerp naaldjes gewerkt, deze zijn erg dun en daardoor bij het plaatsen vrijwel pijnloos, soms voel je alleen een klein prikje. Heel zelden kan er een bloedvaatje geraakt worden, dit kan een blauwe plek veroorzaken.

 

Bijwerkingen zijn er niet of nauwelijks. Na een behandeling kan men zich wat vermoeid voelen of juist heel energiek, dit zijn tekenen dat het lichaam de balans aan het herstellen is.  

 

Guasha

Guasha is een schraaptechniek veelal met een Jade-steen toegepast. Het woord Gua betekent schrapen en Sha staat voor de op bloeduitstortinkjes lijkende vlekjes die ontstaan tijdens het schrapen, die op hun beurt weer duiden op geblokkeerde Qi. Gestagneerde energie, zo concludeert men in de Traditionele Chinese Geneeskunde, lijdt tot ziekte. Vrij vertaald betekent Gua Sha dus “De ziekte uit de huid schrapen”.

Cupping

Cupping is afgeleid van de acupunctuur. Bij deze massagevorm worden cups op het lichaam geplaatst en vacuüm gezogen om zo de beweging van energie, bloed en andere lichaamsstoffen te beinvloeden. Hierdoor kan men pijn verhelpen en de gezondheid optimaliseren. Deze techniek is al eeuwen oud en vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunst. Cupping massage werkt dieper dan eender welke massage, het zorgt voor een betere stofwisseling en sterke doorbloeding van het behandelde gebied. De huid wordt van afvalstoffen bevrijdt waardoor ze beter kan ademen. De lymfe-afvoer evenals je weerstand worden versterkt.

Moxa

Moxa is een warmte behandeling die de energieverstoringen in de meridiaanbanen behandelt. Door Moxa te branden boven het lichaam wordt de Qi-stroom geactiveerd en Yang-energie aangevoerd.