OVER DE PRAKTIJK ZENMOTION (PZM)

 

Jaren lang pijn in hoofd, nek, schouders en onderrug en dat elke dag!"

 

Velen zullen dit herkennen! Jij ook?

Ik, Tom Rademakers en eigenaar van Praktijk Zenmotion, ben jarenlang geplaagd door pijn in mijn hoofd (uitstralingshoofdpijn), nek, schouders en onderrug door een tweetal auto-ongelukken. Mijn lichaam was volledig uit balans! 

 

Bij toeval kwam ik in aanraking met Taichi en Qigong. De les duurde een uur en merkwaardig genoeg was ik na dat éne uur grotendeels van mijn pijn af. Nog niet helemaal, want de pijn in mijn onderrug was toch iets hardnekkiger dan die in mijn nek en schouders. De week er na was echter ook de pijn in mijn onderrug verdwenen. Dit was voor mij zo een openbaring, dat ik besloot me verder in de Chinese geneeskunde te gaan verdiepen en besloot Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) te gaan studeren, in het Engels is het Traditional Chinese Medicine (TCM). 

 

Ik kwam terecht bij de BOCAM-opleiding van het CNGO te Tilburg. Hier leerden ze mij alles over Chinese bewegingsvormen Taijiquan en Qigong, acupressuur, maar ook het werken met magneetjes op meridiaanpunten (handig als je later besluit acupunctuur te gaan studeren), Tuina An Mo massage, Chinese voedingsleer (5-elementen), meditatie en filosofie. De BOCAM-filosofie is “Eerst zelf ondervinden en dan pas toepassen op anderen”. Je leert dus heel goed naar jouw lichaam te luisteren en te ervaren wat een maaltijd energetisch bij je doet. Wat het magneetje of acupunctuurnaald op een meridiaanpunt bij je doet, hoe de meridiaanbanen (is wetenschappelijk aangetoond dat ze bestaan) zich in jouw lichaam weer openen en dat daardoor de levensenergie (Qi) weer vrijelijk door je lichaam kan stromen om zo eventuele blokkades op te lossen. Wat zelfmassage bewerkstelligd, maar ook dat meditatie jou in een heel diepe staat van ontspanning brengt èn dat Qigong en Taiji jou van je lichamelijke en geestelijke klachten af helpt!

 

Hierna heb ik de opleiding tot leraar TAO Chi Qigong gevolgd en ben lid en leraar Taijichuan en Qigong en aangesloten bij de Stichting Taijichuan Nederland, Westerse Medische Basiskennis CPION en de opleiding acupunctuur. De kennis die ik heb vergaard wil ik graag inzetten om mensen zoals jij te helpen om jouw lichaam en geest weer in balans te brengen doormiddel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), zoals het mij ook opnieuw lichamelijk en geestelijk weer in balans heeft gebracht. Ja, ook geestelijk want ik was er erg vaak mee bezig.

Ik weet dus als geen ander wat Traditionele Chinese Geneeskunde voor jou kan betekenen want ik heb het immers allemaal zelf kunnen ervaren en meegemaakt en juist de TCG heeft me er weer bovenop geholpen! 

Een compleet overzicht van mijn opleidingen en trainingen vind je hier.

 

De behandelmethodieken die ik in mijn praktijk gebruik zijn: Chinese Geneeskunde w.o. voeding volgens de 5-elementen, acupressuur, acupunctuur, Tuina massage aangevuld met Moxa, Cupping en Guasha, bewegingsleer zoals Taiji en Qi Kung, meditatie, coachingstechnieken en Orthomoleculaire voedingsmethoden.

 

Mensen met degeneratieve hersenaandoeningen zoals Parkinson, Alzheimer en Multiple Sclerose hebben heel vaak baat bij de Chinese bewegingsvormen Qigong en Taichi, die zowel staand, zittend als liggend gedaan kunnen worden. Ik verwijs graag naar de sites van de Parkinson vereniging en de website over Multiple Sclerose beide te vinden op deze site.

 

Ik beschik zoals gezegd over Westerse Medische Basiskennis en de officiële papieren voor de behandelmethoden die ik in mijn praktijk gebruik.

Om te kunnen beslissen wanneer je iemand dient door te sturen naar de huisarts besteden we ook veel aandacht aan het herkennen van de pluis-/niet-pluis-symptomen.

Daarnaast krijg je lessen psychosociale basiskennis waarin psychische klachten, therapeutische vaardigheden, en communiceren met artsen en therapeuten uit de reguliere geneeskunde aan bod komen.

De inhoud van de opleiding Medische Basiskennis bestaat onder andere uit:

Anatomie - fysiologie - pathologie

 • Afweerstelsel Circulatie- en lymfestelsel
 • Motorische stelsel
 • Spijsverteringsstelsel
 • KNO – en ademhalingsstelsel
 • Urinewegstelsel
 • Huid en zintuigen
 • Hormoonstelsel
 • Zenuwstelsel
 • Gynaecologie
 • Geriatrie 

Gezondheidszorg en psychosociale basiskennis

 • Kennis van de gezondheidszorg en organisaties
 • Psychologie
 • Psychopathologie
 • Therapeutische vaardigheden

 

Een Anamnese maakt deel uit van de behandeling.

 

Maak een afspraak en kijk wat Traditionele Chinese Geneeskunde bij jou doet en wat het voor jou kan betekenen. Laat mij je helpen. Bel voor een afspraak: 06-39443720, of vul het formulier hieronder in.

 

 

 

Afspraak maken?

Je wilt graag geholpen worden, maar weet niet precies hoe? Vul je gegevens in en ik bel je terug voor het inplannen van een afspraak.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.“Wijsheid begint met verwondering” Socrates