"SO THAT ONE MAY WALK IN PEACE" (Imi Lichtenfeld)

3 krachten gebundeld

Aikido

Japanse verdedigingssport

Qin Na

Chinese verdedigingssport

Pangamot

Filippijnse verdedigingssport


Aikido

Aikdo is een Japanse vechtsport waarbij je de kracht van de tegenstander gebruikt. Bij Aikido hebben we een open houding en proberen we een conflict altijd te vermijden. Indien een aanval onvermijdbaar is proberen we de niet agressieve "minste" vast te houden om de tegenstander te overmeesteren met een klem en/of een worp.

Qin Na

Qin Na is een Chinese verdedigingssport.

Qin Na is een onderdeel van de Chinese Vechtkunst. Het bestaat uit het grijpen en controleren van de spieren, pezen en gewrichten met als doel de tegenstander zo te neutraliseren dat er geen (blijvend) letsel ontstaat. 

 

Pangamot

Pangamot, ook wel dirty boxing genoemd is een Filippijnse vechtsport en is een totaalgevecht: boksen, trappen, worpen, klemmen, grondvechten, trapping (tegenstander vastzetten – staand of op de grond) om voor jezelf een betere positie te creëren om als winnaar uit het gevecht te komen.

combinatie

Door deze drie stijlen te combineren krijgt men het beste uit drie werelden. Het zachte Aikido wanneer er nog in redelijkheid een oplossing gevonden kan worden voor het probleem.

Qin Na wanneer er enige kracht moet worden gebruikt.

Pangamot wanneer praten helemaal niet meer wil helpen. 


Zelfverdediging wordt in een korte maar krachtige cursus, bij voldoende aanmeldingen gegeven.