Een Chinees gezegde luidt: "De beste dokter staat in de keuken"

 

Voeding volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

 

Ontevredenheid met het bestaande leidt altijd tot ontvankelijkheid voor het nieuwe. Zo heeft men tegenwoordig de mogelijkheid om uit een breed aanbod van natuurlijke geneeswijzen en (psycho)therapieën het passende model te kiezen. De Chinese voedingsleer neemt op deze markt een belangrijke plaats in. Ze berust op klinisch geverifieerde therapeutische inzichten; ontelbare empirische studies in de grote universiteitsziekenhuizen van China tonen al eeuwen haar effectiviteit aan. Daarnaast onderscheidt ze zich door haar gemakkelijke toepasbaarheid. Zelfs bij het kiezen uit het menu in het restaurant kan men er te allen tijde gebruik van maken. 

 

Uitwerking

Welke uitwerking heeft het voedingsmiddel in zijn totaliteit, als levende eenheid op het menselijke organisme? Voelt u zich na een maaltijd prettig, of bent u moe en ongeconcentreerd? Heeft u last van een opgeblazen gevoel? Functioneert uw spijsvertering naar tevredenheid of wordt u door een gevoeld van volheid en winderigheid geplaagd? Heeft u een aangename lichaamstemperatuur, of heeft u het snel koud? Behoedt uw voedingswijze u voor verkoudheid en allergieën of is uw afweer zwak? En niet in de laatste plaats bent u tevreden met uw figuur, of heeft u vetkussentjes en dergelijke?

Voeding en kanker volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

Kanker is een ziekte wat steeds meer voorkomt in onze samenleving. Gelukkig zijn de Westerse behandeltechnieken ook verbeterd maar toch is er een vaag gebied als je het hebt over voeding en wat een patiënt wel en niet moet doen tijdens deze ziekte.

De patiënt wordt naar huis gestuurd met vaak de verkeerde adviezen. Als je wilt weten wat de juiste aanpak is tegen kanker dan moet je op de hoogte zijn van de ontwikkeling van een kankercel. Hoe groeit het, welke prikkels en voeding zijn er nodig om de kankercel te ontwikkelen en wat zou je kunnen doen om een kankercel te onderdrukken.

Voeding speelt een hele belangrijke rol bij het ontstaan en genezen van kanker. Westers gezien krijg je alleen de opdracht om gezond te eten. Maar wat is gezond en zijn we in staat om de kanker te bestrijden met voeding? 

 

Oorzaken van kanker volgens de TCG

- Stagnatie van Qi, bloed en Phlegm

- Toxines, aanval van externe pathogene factoren

- Phlegm (Intern door verstoorde orgaan functies, extern door bijv. voeding of EPF)

- Vuurhitte, ontstekingen

 

Wist je dat:

- Ruim 70% van alle kankervormen in verband staat met voeding en drinkgewoonten.

- Er 100 miljard cellen afsterven per dag en dat deze cellen ook weer worden aangevuld?

- Kanker eerst de alcohol consumeert, daarna suiker, dan het vet en als laatste de eiwitten?

- Stress veel vrije radicalen produceert?

- Roken veel vrije radicalen produceert?

- 1 sigaret 27 gram vitamine C afbreekt?

- Rokers het regeneratieproces versnellen?

 

 Ik leg je uit wat slechte koolhydraten zijn volgens de Glycemische index en ik leg je uit wat goede koolhydraten zijn. We gaan aan de slag met het ontgiften van het lichaam. Welke voedingsmiddelen doden de kankercel. Wat doet ECGC in groene thee precies. Ondersteuning radiotherapie bij kinderen (hersentumoren)? Wist je dat groene thee in combinatie met sojaproducten oestrogeenpositieve borstkanker remt? Wat is verzurende voeding en wat doet dat met je lichaam? Ik leg je uit welke vitamines belangrijk voor je zijn. Wat de voordelen zijn van het gebruik van Kurkuma. Hoe versterk je jouw immuunsysteem? Waarom beter geen gekweekte zalm te eten? Je beter geen koud voedsel kunt eten? Verder vertel ik je over het bereiden van je voeding (Yinne manier). Ik vertel iets over Chemotherapie en het gebruik van antioxidanten, waarom deze niet moet nemen vlak voor een Chemotherapie. Op de tussendagen gaan we de Jing versterken d.m.v. waardevolle voedingsadviezen.

 

Welke voedingsmiddelen dient u te vermijden bij:

  • Darmkanker
  • Borstkanker
  • Longkanker
  • Hersentumor
  • Prostaatkanker

 

 

Depressie

Een westers patroon met veel bewerkt voedsel, snacks, bewerkte vleesproducten, suiker, geraffineerde granen en vette zuivelproducten kan de kans op een depressie met 55% verhogen, aldus een Brits onderzoek.