Voeding volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

 

Ontevredenheid met het bestaande leidt altijd tot ontvankelijkheid voor het nieuwe. Zo heeft men tegenwoordig de mogelijkheid om uit een breed aanbod van natuurlijke geneeswijzen en (psycho)therapieën het passende model te kiezen. De Chinese voedingsleer neemt op deze markt een belangrijke plaats in. Ze berust op klinisch geverifieerde therapeutische inzichten; ontelbare empirische studies in de grote universiteitsziekenhuizen van China tonen al eeuwen haar effectiviteit aan. Daarnaast onderscheidt ze zich door haar gemakkelijke toepasbaarheid. Zelfs bij het kiezen uit het menu in het restaurant kan men er te allen tijde gebruik van maken. 

 

Uitwerking:

Welke uitwerking heeft het voedingsmiddel in zijn totaliteit, als levende eenheid op het menselijke organisme? Voelt u zich na een maaltijd prettig, of bent u moe en ongeconcentreerd? Heeft u last van een opgeblazen gevoel? Functioneert uw spijsvertering naar tevredenheid of wordt u door een gevoeld van volheid en winderigheid geplaagd? Heeft u een aangename lichaamstemperatuur, of heeft u het snel koud? Behoedt uw voedingswijze u voor verkoudheid en allergieën of is uw afweer zwak? En niet in de laatste plaats bent u tevreden met uw figuur, of heeft u vetkussentjes en dergelijke?

Voeding en kanker volgens de TCG

 

M.i.v. 28 november 2018 informatie over voeding en kanker volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde