Bedrijfsservice

We weten allemaal dat mensen die lekker in hun vel zitten minder vaak ziek zijn en daardoor beter presteren. Het is voor een werkgever dan ook belangrijk voor het welzijn van haar werknemers te zorgen. Zenmotion biedt daarom bedrijfstaichi, bedrijfsqigong en stoelmassage aan voor bedrijven om het personeel gezond en op de been te houden, wat een plus is voor het bedrijf, want zeg nou zelf, iedere gezonde medewerker die lekker in het vel zit is een gemotiveerde medewerker.


Taichi en Qigong

Mindfullness kent iedereen, Taichi en Qigong zijn  mindfullnessoefeningen pursang.

 

Wat is Qigong en hoe is het ontstaan?

Qigong zijn “losse” oefeningen die op de ademhaling worden uitgevoerd om zo het zelfhelendvermogen, bij ieder mens aanwezig, te activeren.

 

Het ontstaan van Qigong.

Volgens de overlevering gaat het verhaal als volgt:

 

Rond het jaar 527 arriveerde de Indiase monnik Bodhidarma bij de Shaolin Tempel in China. Bodhidarma was een Indiase monnik die in China het Boeddhisme kwam prediken.

Bij zijn aankomst in de Shaolin Tempel trof hij de monniken in zeer slechte lichamelijke conditie aan.

De monniken zaten hele dagen te mediteren waardoor hun lichaamskrachten afnamen en waardoor ze in een zeer slechte conditie verkeerden.

Bodhidarma trok zich terug op een berg en ontwikkelde een 12-tal oefeningen die ervoor moesten zorgen dat de monniken lichamelijk weer in een goede conditie zouden komen te verkeren. Het zijn een 12-tal meditatie- en bewegingsoefeningen om de monniken geestelijk en lichamelijk sterker te maken.

De 12-tal oefeningen staan bekend als “De 12 oefeningen van Bodhidarma”.

Hieruit zijn nieuwe en vaak ook “medicinale” oefeningen ontstaan.

 

Taichi, wat is dat?

Taichi is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als een innerlijke bewegingskunst. Het wordt dus beoefend voor zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. 


Stoelmassage

Het woord zegt het al: een stoelmassage is een massage, waarbij je gaat zitten op een stoel. Dit kan een gewone huis-tuin-en-keukenstoel zijn of een speciale massagestoel waarop je bovenlichaam gemasseerd wordt. Stoelmassages worden steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere vaak lichamelijke klachten. Tijdens zo’n massage komt je lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust en hierdoor neemt de energie toe en dit bevorderd weer de productiviteit.