Fytotherapie

Kruiden en hun genezende kracht.

Basilicum

Duizendblad

Goudsbloem


Kruiden zijn gericht op de verbetering van de conditie van de mens die door disbalans veroorzaakt is. Veel kruiden zijn superieure voeding en kunnen gewoon gegeten worden omdat ze goed voor ons zijn. Kruiden hebben inhoudstoffee die werken op de organen en hebben medicinale werking. Samen met gezonde voeding zorgen zij voor een harmonieuze werking in het lichaam.

 

Kruiden hebben een natuurlijke affiniteit met een meridiaan. Bepaalde kruiden hebben een voorkeur voor een bepaalde meridiaan en het betrokken orgaan. Dit maakt het mogelijk om de therapeutische werking op een bepaald orgaan te richten.

 

De kruiden vormen samen met de acupunctuurpunten de behandeling om een disbalans te harmoniseren. De kruiden dienen in de juiste verhouding, hoeveelheid en kwaliteit gegeven te worden, die nodig is om de juiste beweging van Yin en Yang in een ieder persoonlijk te realiseren. Hierbij wordt rekening gehouden met de uitwerking en de combinaties van de kruiden. Het recept dient op tijd aangepast te worden om het genezingsproces te bespoedigen. Ieder mens heeft zijn eigen unieke behandelingsrecept waarop de kruiden en acupunctuurpunten vermeld staan. 

 

Zo zijn er kruiden die toegepast kunnen worden in combinatie met acupunctuur, medicinale paddenstoelen en Qigong bij de behandeling van Parkinson.

Ik werk met biologische kruiden van het Kruidenrijk in Haaren (NBr). Daarnaast bestel ik op maat gemaakte tincturen en supplementen bij de NatuurApotheek in Simpelveld. Al deze producten zijn bereid volgens strenge richtlijnen die zijn opgesteld na jarenlange ervaring en onderzoek, waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd is.