Boeken

Interessante boeken om te lezen

Boek 1

De laatste uitgave van dit heel populaire boek blijft de westerse lezers een duidelijke verklaring van de theorie en praktijk van de Chinese geneeskunde verschaffen.
De 3e uitgave van De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde is rijk geïllustreerd en werd volledig vernieuwd.
Ze werd nauwkeurig voorbereid om deze complexe materie, die voortvloeit uit de eerste behandelingsprincipes van een brede waaier van ziektecondities, op een unieke en systematische manier voor te stellen. Deze 3e uitgave van dit onmisbare boek werd opnieuw ontworpen om een meer vatbaar, modern gevoel aan de inhoud te geven teneinde de leerervaring van de lezer te versterken.

Bijkomende kenmerken :

Gebaseerd op een unieke en onschatbare combinatie van uitgebreide klinische ervaring, moderne Chinese geneeskundige tekstboeken en klassieke bronnen, vooral De klassieker van de interne geneeskunde van de gele keizer (Nei Jing) en de Klassieker van de moeilijkheden (Nan Jing).

Rijkelijk geïllustreerd met meer dan 750 figuren en meer dan 1000 tabellen en kaders opgesteld om de kernbegrippen te benadrukken.

Met Pinyinequivalenten en Chinese karakters om onmiddellijk te verduidelijken welke oorspronkelijke term vertaald werd.

Leerpunten en zelftoets op het einde van elk hoofdstuk benadrukken de essentiële informatie.

Casussen passen de theorie op diagnostiek en behandeling toe en brengen het onderwerp tot leven in een realistische context.

Een uitgebreid Glossarium verklaart nieuwe termen en hun oorsprong van vertaling.

Bijkomende Appendices met Voorschriften, Bibliografie en Chinese chronologie.

De 3e uitgave van De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde van Maciocia biedt een unieke combinatie van rigoureus leermateriaal samen met een weelde aan klinische ervaring en zal ideaal zijn voor alle studenten van Chinese geneeskunde, acupunctuur en Chinese fytotherapie evenals voor alle beoefenaars die hun kennis willen opfrissen en/of up-to-date willen blijven met veranderingen in het domein.

Giovanni Maciocia, C.Ac. (Nanjing), is een van de beste en meest gerespecteerde auteurs en docenten in het Westen. Hij is Visiting Associate Professor aan de Universiteit van Traditionele Chinese Geneeskunde van Nanjing en heeft vele jaren van ervaring in onderwijs en praktijk. Giovanni werd eerst in GB en dan in China opgeleid, leerde Chinees om in staat te zijn om originele Chinese teksten te bestuderen en was een van de eerste practici en auteurs die de Chinese geneeskunde op een duidelijke en toegankelijke manier voor een westerse studentenpubliek introduceerde.

Boek 2

Oigong betekent letterlijk werken met de levensenergie. Het is een eeuwenoud systeem om lichaam en geest geïntegreerd te helen en in conditie te houden door middel van ademhalings- en ontspanningsoefeningen, massage, visualisatie, meditatie en andere natuurlijke methoden. In China wordt gigong van oudsher toegepast om gezondheidsproblemen te voorkomen en de balans tussen lichaam en psyche te herstellen.

In het handboek Oigong staat deze preventieve en helende werking centraal. Eerst worden de basisprincipes en houdingen uitgelegd. Daarna beschrijft Cohen, internationaal erkend gigong meester, de ademhaling, de meditaties en de klassieke gigong oefeningen. De lichaamshoudingen bewerkstelligen een ruimer bewustzijn, waardoor de beoefenaar in staat is volledig te ontspannen. Cohen gebruikt bij zijn uitlegt inzichten op het gebied van biofeedback en psycho- neuroimmunologie.

Verder leert hij hoe de qi kan worden verplaatst om gezond te blijven. De beschrijving van de oefeningen gaan vergezeld van duidelijke illustraties en een heldere uitleg. Het laatste hoofdstuk is in zijn geheel gewijd aan de qigong levenswijze. Daarin vertelt Cohen hoe je deze helingmethode in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

Boek 3

Naarmate genetisch gemanipuleerd voedsel een steeds grotere aanslag op onze gezondheid blijkt te plegen, wordt het verlangen naar natuurlijk voedsel sterker en lijkt de terugkeer van vaak oeroude eetgewoonten niet meer tegen te houden. 
Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist de traditionele Chinese voedingsleer in opmars is. Deze voedingsleer is namelijk zo doeltreffend, dat zij automatisch doorbreekt op het moment dat de tekortkomingen van allerlei afslankingsdiëten en voedingswaarden- calculaties aan het licht komen. In de praktijk blijkt dat bij een gezonde voeding de energetische component centraal staat en dat deze het sterkst aanwezig is en het beste werkt, wanneer het juiste evenwicht tussen Yin en Yang wordt gehandhaafd en wij gelijke tred houden met de seizoenen en de bij de Vijf Elementen behorende producten in ons voedsel verwerken. 

In Het Vijf Elementen Kookboek hebben Barbara Temelie, schrijfster van Voeding volgens de Vijf Elementen, en Beatrice Trebuth, natuurgeneeskundige en sinologe, de traditionele 'Chinese Keuken op zijn best' gecombineerd met de westerse eetgewoonte en wat wij in het westen werkelijk aan voeding nodig hebben. Het resultaat is een kookboek dat niet alleen gericht is op ieders individuele constitutie, maar ook rekening houdt met het heersende seizoen. Het Vijf Elementen Kookboek bevat zowel vegetarische als niet-vegetarische recepten en is zo zorgvuldig in zijn keuze van ingrediënten, dat ook zij die op een dieet aangewezen zijn, het grotendeels zonder beperkingen kunnen gebruiken. 

Een culinair zeer aantrekkelijk kookboek, dat hoewel het lekker eten bepaald vooropstelt, nooit tot oververzadiging of overgewicht leidt. Het is dan ook een onontbeerlijk handboek voor liefhebbers van koken, allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn en diegenen die van gezond maar smakelijk eten