Stoelmassage

Last van stress, stijve spieren in nek, schouders, armen of rug? Dan is een stoelmassage van Zenmotion de uitkomst voor jou. Stoelmassage is een drukpuntmassage die wordt gegeven op een stoel (klinkt logisch toch?) Je houdt hierbij je kleding aan. 

Deze drukpuntmassagevorm is in Amerika ontwikkeld om arbeid gerelateerde pijnklachten aan het bewegingsapparaat bij kantoorpersoneel het hoofd te bieden en te voorkomen. Het is gebaseerd op de Japanse Shiatsu massage. Deze komt weer voort uit de Chinese Tuina massage die 3000 jaar geleden is ontwikkeld.

Het helpt bij stress gerelateerde klachten in het algemeen zoals o.a.

  • stijfheid aan het bewegingsapparaat m.n. nek, schouders, armen en rug
  • spanningshoofdpijn
  • moeite met concentreren
  • een lusteloos of vermoeid gevoel

Wat voor positief effect heeft het op mijn lichaam?
Met deze massagevorm worden energiebanen die door het lichaam lopen, of wel meridianen genoemd, gestimuleerd. De meest effectieve acupunctuur punten worden daarbij geactiveerd. Hierdoor wordt je lichaam gestimuleerd om terug te keren naar een nieuwe/ betere energiebalans. Wanneer je goed in balans bent, heb je geen klachten en word je niet snel ziek.

Wat kan Zenmotion mij bieden?
Bij Zenmotion kan je kiezen uit een algemene stoelmassage met alleen drukpunten op nek, schouders, boven- en onderrug, armen en handen. Heb je meer behoefte aan extra aandacht aan de nek en schouders of de armen, dan kun je een combi stoelmassage met drukpunt en westerse massage overwegen, waarbij het accent op de nek en schouders of armen ligt en de overige gebieden iets minder aan bod komen.

Heb je chronische/ heftige pijnklachten aan het bewegingsapparaat, dan heb je meer baat bij Tuina therapie. Maak een afspraak.

Welke adviezen zijn er voor, tijdens en na een behandeling?
Voor een behandeling is het aan te raden om deze niet op een nuchtere maag te ondergaan, geen cafeïne- en alcoholhoudende dranken te nuttigen en voldoende water te drinken. Vermijd een behandeling van wat voor aard dan ook binnen 24 uur na een massagebehandeling.

Tijdens en na een stoelmassage komen er afvalstoffen vrij en zoekt je lichaam naar een betere balans. Het is dan ook mogelijk dat men soms als gevolg van de behandeling een lichamelijk reactie ondervindt. Emotioneel, spierpijn, wisseling in lichaamstemperatuur, etc. Hier hoef je je geen zorgen over te maken en dit zal maximaal 24 uur aan kunnen houden. Mocht dit voortduren, neem dan contact op met de therapeut.

 

Bel 06-39443720