Gek op Chinees of gekke Chinees

Gek op Chinees of gekke Chinees

Ik ben zoals zoveel mensen, gek op Chinees!

Waar ik gek op ben van de Chinees zijn de Chinese bewegingsvormen zoals Qigong en Taichiquan, vraag er maar eens na bij uw chinees. Dit beoefen ik bijna dagelijks. Je kent ze vast wel, die chinezen die massaal op schoolpleinen of parken heel rustige oefeningen (om bij in slaap te vallen) aan het doen zijn. Het liefst lekker vroeg wanneer de nacht overgaat in de dag, of in de avond als de dag over gaat in de nacht. Dan is er de meeste energie (Qi) aanwezig. Huh Qi, wat is dat? Qi wordt ook wel levensenergie genoemd. De chinezen gaan uit van levensenergie die stroomt door meridianen dit zijn energiebanen in het menselijk lichaam (wetenschappelijk aangetoond). Wanneer de Qi vrij door het lichaam kan stromen dan is jouw lichaam in balans. Is er ergens een verstopping in de energiebanen dan kan dit problemen opleveren, zoals bijvoorbeeld een verkoudheid of een stijve nek om iets te noemen. 

 

2 Aanrijdingen en altijd pijn

Chinese bewegingsvormen en dan met name de Qigong oefeningen hebben mij enorm veel plezier gebracht. Ik was jaren lang, door twee aanrijdingen -een van achter en later nog een van opzij- niet meer in staat om gewoon met mijn vrouw boodschappen te doen, het wandelen door de winkels was gewoon te veel. Ik moest om de haverklap gaan zitten en even uitrusten en mijn spieren en ledematen tot rust laten komen voordat ik weer verder kon. Bij toeval kwam ik op mijn levenspad Qigong-oefeningen tegen. Slechts een uurtje deze oefeningen en ik was van mijn pijn af! He, geen fabeltjes zeg zie ik jullie denken. Nee, echt slechts een uur.! De week erop weer hetzelfde verhaal, weer van mijn pijn af. Ik besloot me verder in de Chinese wereld te storten en ben Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gaan studeren, in het Engels is het Traditional Chinese Medicine (TCM). Sindsdien ben ik van mijn pijnen af. Pijnen die mij zeker een tiental jaren van een “normaal” pijnloos leven hebben afgehouden. Ik ben dus gek op Chinees en dan niet alleen op het Chinese eten maar ook de Chinese bewegingsvormen Qigong en Taijiquan, de Chinese massage technieken Tui Na, Cupping en Moxa, de Chinese Dy Needling en Chinese voeding volgens de 5 elementen.

Zoals je ziet zijn de Chinezen zo gek nog niet.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0