· 

De ene hoofdpijn is de andere niet

Wilma heeft vaak last van een doffe pijn in haar hoofd. Een migraine-achtige hoofdpijn en daarvoor gebruikt ze altijd NSAID’s zoals naproxen of ibuprofen of zwaardere middelen. Deze medicijnen verzachten de pijn, maar pakken niet het probleem aan. Bovendien tasten ze -bij langdurig gebruik- de slijmvliezen aan, waardoor de voeding niet meer volledig door haar lichaam wordt opgenomen. Ze is 40 en werkt op een callcenter. Ze beweegt nauwelijks en als ze beweegt is het van de bank naar de keuken of naar de auto. Ze is gek op chocolade en houdt erg van zoetigheid. Ze heeft last van enig overgewicht en ziet er zonder mascara bleek uit. Ze is altijd moe en heeft geen energie. Ze heeft geen hoop, dromen of relatie. Elke dag gaat ze met haar auto naar haar werk en winkel, terwijl ze op loopafstand van de winkels woont. Wilma’s hoofdpijn wordt veroorzaakt door een gebrek aan levensenergie en ze dient haar eet- en leefgewoontes te veranderen. Haar doffe hoofdpijn komt van een totale dofheid van haar lichaam. Haar bloedcirculatie dient verhoogt te worden en haar bloed opnieuw opgeladen. Wilma moet zichzelf een schop onder haar kont geven en haar levensstijl drastisch veranderen. Wat ze moet doen is bewegen. Lopend of fietsend naar de winkel. Wat vaker eens door de buurt wandelen, in het bos of polder. In plaats van snoep of chips zou ze fruit kunnen nemen. Koffie zou ze kunnen minderen en in plaats daarvan versgeperst fruitsap of wortelsap drinken. Ook meer water drinken. De lymfeklieren hebben vocht nodig en drink je niet genoeg, dan neemt de lever deze functie over en moet daardoor harder werken en komt onder druk te staan. De ochtenden starten met brandnetel-, gember- of kaneelthee in plaats van koffie. Verder dient ze suiker, fastfood, cafeïne, nicotine, alcohol, chocolade en frisdranken te vermijden. Na verloop van tijd zal Wilma zich beter gaan voelen en meer zin in het leven krijgen. 
 

Reactie schrijven

Commentaren: 0