Ontstekingsremmende voeding

Ontstekingsremmende voeding kan het lichaam helpen om korte metten te maken met zichtbare en onzichtbare ontstekingen. Benieuwd wat u op het menu moet zetten om uw gezondheid te bevorderen? Lees dan snel dit blogartikel over ontstekingsremmende voeding.

1.    Avocado

2.    Gember

3.    Olijfolie

4.    Vette vis

5.    Knoflook

6.    Pure chocolade

7.    Lijnzaad

8.    Groene thee

9.    Kurkuma

10. Bladgroente

11. Bessen

12. Appels

AVOCADO

Avocado’s zitten boordevol antioxidanten als carotenoïden en tocoferolen. Dit zijn optimale ontstekingsremmers. Daarnaast bevatten avocado’s een natuurlijk suiker die ontstekingen tegengaat.

GEMBER

De ontstekingsremmende eigenschappen van gember zijn al jarenlang bekend. Gember helpt niet alleen om acute ontstekingen te remmen, maar ook om chronische ontstekingen aan te pakken.

OLIJFOLIE

Olijfolie bevat verschillende antioxidanten waarvan er één zelfs mogelijk dezelfde werking heeft als ibuprofen. Ook de vitamine E die volop te vinden is in olijfolie helpt ontstekingen te voorkomen.

VETTE VIS

Vette vis is onderdeel van een gezond eetpatroon. Dat komt mede door de ontstekingsremmende omega 3-vetzuren die vette vis rijk is. Daarnaast hebben de vetzuren een positief effect op het immuunsysteem.

KNOFLOOK

Ook knoflook behoort tot ontstekingsremmende voeding. Het bevat verschillende stoffen die bijdragen aan ontstekingsremmende processen in het lichaam.

Reactie schrijven

Commentaren: 0